«...Χθες, λοιπόν, η αρχιτέκτονας και ιστορικός περιβάλλοντος, Βιβιάννα Μεταλληνού, παρουσίασε μία ολοκληρωμένη πρόταση για την πράσινη αξιοποίηση του Καρατάσιου. Με κεντρική ιδέα την άποψη ότι «ο λιγότερος σχεδιασμός είναι ο επιτυχέστερος σχεδιασμός», έκανε λόγο για την μετατροπή των κτιρίων, που ήδη υπάρχουν, σε πολιτιστικούς ξενώνες επισκέψιμους από πανεπιστημιακές ομάδες και σε γραφεία περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Μίλησε για τη δημιουργία καταφυγίου ζώων, ζώνης αθλητισμού και extreme sports, πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής για τα σχολεία και πολλών άλλων που σύντομα θα κοινοποιηθούν αναλυτικά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρατάσιου στο πλαίσιο διαβούλευσης και σίγουρα, δίνουν τη δυνατότητα στο Καρατάσιου να προσελκύσει το κοινό ολόκληρης της Θεσσαλονίκης ως ένας «πολιτιστικός κήπος» ευρωπαϊκών προδιαγραφών». 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του pmnews.gr εδώ.

«Ο κόσμος έχει δώσει τους αγώνες του και συνεχίζει να τους δίνει. Αυτό δεν σταματά, απλά μεγαλώνει. Το αποτέλεσμα θα είναι οι εθελοντές και οι ομάδες των Περιαστικών Καλλιεργητών (ΠερΚα) να συνεχίσουν να πολλαπλασιάζονται, δίνοντας μια άλλη δυναμική και δείχνοντας τον δρόμο. Εκεί χρειάζεται και πολιτική βοήθεια, για να μπορέσει και η μεγάλη μάζα του κόσμου  να γνωρίσει τα πρώην στρατόπεδα, να περπατήσει , να κάνει δράσεις κλπ. και να πολλαπλασιαστεί η δυναμική του αγώνα. Αυτό λέγεται όραμα και διεκδίκηση». 

Διαβάστε το ρεπορτάζ του avatonpress.gr εδώ.

«Επανάχρηση των υφιστάμενων κτιρίων, εκμετάλλευση του οδικού δικτύου του και ανάπλαση του ελεύθερου χώρου είναι τα βασικά στοιχεία της πρότασης αξιοποίησης του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου, την οποία καταθέτει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρατάσιου σε συνεργασία με την αρχιτέκτονα-ιστορικό περιβάλλοντος Βιβιάννα Μεταλληνού».

 Διαβάστε το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Μακεδονία» εδώ. 

«Η πρόταση γίνεται για να δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον των συλλόγων, φορέων και πολιτών για το Καρατάσιου και να αποτραπεί οριστικά το ξεπούλημά του, καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος να περάσει το Καρατάσιου στο ΤΑΙΠΕΔ, όπως υπογραμμίζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρατάσιου».

Διαβάστε το ρεπορτάζ του egnatiapost.gr εδώ.